Privacybeleid Platja

Als u iets bestelt bij Platja dan gebruiken wij uw gegevens om de bestelling te kunnen bezorgen. Platja gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Wij dragen daar zorg voor en bewaren uw gegevens veilig. Wat we met uw persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen wij u graag.

Platja is gevestigd aan de Hendrik Hosstraat 18, 1106 ZN te Amsterdam en is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid. Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die Platja verwerkt van iedereen die weleens contact heeft (gehad) met Platja, zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen.

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot u als individu. Denk daar bij aan uw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres, maar ook uw IP-adres, bestelgeschiedenis of surfgedrag.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?
Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die contact heeft met Platja.
Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere partijen, maar alleen wanneer jij die partijen toestemming hebt gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

Als jij iets bestelt of iemand besteld bijvoorbeeld een cadeau voor u dan hebben wij bepaalde gegevens van u nodig om uw bestelling te kunnen bezorgen en u op de hoogte te kunnen houden over uw bestelling. Ook voor eventuele retouren of reparaties zijn deze gegevens nodig.
Hiervoor verzamelen wij uw naam, e-mailadres, bezorgadres(sen), betaalgegevens en uw telefoonnummer.
De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die u met ons afsluit. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan uw bestelling 7 jaar bewaren. U
kunt u op ieder moment een verzoek doen om uw gegevens te laten verwijderen.

Gegevens over uw contact met de klantenservice
U kunt met ons bellen, e-mailen of chatten of een bericht sturen via social media.
Wij kunnen u een volgende keer sneller helpen door uw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang u actief klant bij ons bent.
Wanneer u ons een privébericht stuurt via Facebook, worden deze berichten maximaal 6 maanden door ons bewaard, of korter als u het bericht zelf eerder verwijdert.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving
Om u goed van dienst te kunnen zijn tijdens uw bezoek aan Platja.nl verzamelen wij bij een bezoek aan Platja uw IP-adres, informatie over u internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee u ons bezoekt.
Wij streven er ook naar dat Platja zo relevant mogelijk is door onze webshop af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren. Om dit te kunnen verzamelen wij zoek-, klik en koopgedrag bij Platja. Wij gebruiken deze gegevens voor het verbeteren van Platja. Wij bewaren deze gegevens zolang u actief klant bij ons bent.

Verbeteren van de winkelbeleving gebaseerd op algemene informatie en verkoopstatistieken
Wanneer u op Platja een artikel bekijkt, ziet u ook andere artikelen die we aanbevelen. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op het artikel of de categorie waar u op dat moment naar kijkt. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk. Iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde aanbevelingen.

Gegevens voor marketing
Gepersonaliseerde e-mails
We hebben geregeld aanbiedingen en nieuwtjes die we met u willen delen. Wij delen die graag via mail. Als u bij ons een account hebt en één of meerdere bestellingen hebt geplaatst, e-mailen we u suggesties, informatie over onze artikelen en diensten op basis van uw aankopen. Als u ons daarvoor toestemming geeft, kunnen wij u ook andere informatie mailen zoals algemene winacties of persoonlijke aanbevelingen en informatie. Deze persoonlijke aanbevelingen zijn gebaseerd op uw aankopen en bezoekgeschiedenis van maximaal 1 jaar geleden om op deze manier de inhoud van de e-mail interessant voor u te maken.

Gepersonaliseerde advertenties
Via ons advertentienetwerk tonen wij advertenties op andere websites. Dat gebeurt op basis van eerdere bezoeken aan onze website. Uw surf, zoek-, en koopgedrag worden verzameld op basis van cookietechnieken, uw IP-adres en het advertentienummer dat gekoppeld is aan het apparaat waarmee u surft. Wij doen dit alleen als u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies. Voor cookies geldt een beperkte bewaartermijn en die termijn verschilt per cookie.

Gegevens om fraude tegen te gaan
Wij gebruiken persoonsgegevens (waaronder uw IP-adres en zoek, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.

Social media
Als u social media zoals Facebook gebruikt, kun u via ‘like en share’ knoppen op Platja artikelen die u leuk, nuttig of handig vindt, met u vrienden delen op u social media account. Platja krijgt geen toegang tot uw social media account. Wij raden u aan om het privacybeleid van de social media partijen waar u een account heeft lopen, goed door te nemen zodat u weet hoe uw gegevens worden gebruikt en hoe u instellingen kunt aanpassen.

Met wie worden uw gegevens gedeeld?
Wij delen uw gegevens met niemand.

Hoe worden uw gegevens beveiligd?
Platja neemt veel maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen. Wij werken dagelijks aan onze systemen en zoeken altijd naar kwetsbaarheden. Uw persoonsgegevens zijn alleen toegankelijk voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken.

Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot uw gegevens?
Recht op informatie
Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u in dat verband kunt uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van u verzamelen en hoe wij met uw gegevens omgaan.

Recht op inzage
U heeft het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over u beschikbaar hebben. U kunt dat aanvragen per mail bij ons aanvragen; info@platja.nl

Recht op correctie
U heeft het recht om uw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. U kunt dat aanvragen per mail bij ons aanvragen; info@platja.nl

Recht om bezwaar te maken
U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens. Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de gegevens die wij gebruiken voor direct marketing. Zo kunt u ons vragen om uw gegevens niet langer te gebruiken voor gepersonaliseerde aanbevelingen op de website. Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van u gebruiken.

Recht op dataportabiliteit
U heeft het recht om gegevens die u aan ons heeft gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die u met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat u deze gegevens kunt bewaren in uw eigen database. Dit betreffen uw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Wij bieden u de mogelijkheid om deze gegevens in een machine-leesbaar formaat op te vragen via email.

Recht op beperking
U heeft het recht om beperking van de verwerking van uw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij uw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als u van mening bent dat hier sprake van is, kun u contact met ons opnemen via email

Recht om vergeten te worden
U heeft het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van u hebben te verwijderen. Wanneer u een verzoek indient om uw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot u herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden u de mogelijkheid om een verzoek in te dienen via email.

Recht om een klacht in te dienen
U heeft het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan. Wanneer u een klacht heeft, dan lossen wij dat het liefst zelf met u op. Neem daarvoor contact op met ons. Wilt u dat niet dan heeft u het recht om u met uw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als u na het lezen van ons privacybeleid nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze ons.

Wij raden u aan om ons privacybeleid regelmatig te raadplegen. Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 25 mei 2018.